Droompaard

Een meisje en een afgeschreven paard, daar ging laatst de Deense Zafir ook al over. Uit Hollywood komt Dreamer, van debuterend regisseur John Gatins. Meisje ontfermt zich over een racepaard dat zijn been breekt en raad eens: het paard geneest, kan weer racen en wint zelfs een grote wedstrijd. Origineel is het misschien niet, maar de uitvoering hier is niet zo mierzoet als je zou vrezen, net zo min als Seabiscuit dat een paar jaar geleden was. Maar Seabiscuit was een film voor een volwassen publiek, Dreamer is overduidelijk bedoeld voor de leeftijdgenoten van de twaalfjarige hoofdrolspeelster Dakota Fanning (War of the Worlds). De film heeft niet de ambitie om voorbij de paardenfilmclichés te reiken, maar is daarbinnen heel behoorlijk.

Dreamer. Regie: John Gatins. Met: Dakota Fanning, Kurt Russell, Kris Kristofferson, Elisabeth Shue, David Morse. In: 88 bioscopen.