Chaos

In veel matige films nemen schurken geen genoegen met de misdaad die ze plegen. Ze willen de politie ook nog laten zien hoe slim ze zijn en bellen dus liefst dag en nacht met de inspecteur die hen op de hielen zit. Hun aanwijzingen verpakken ze vaak in citaten uit de bijbel, van Nietszche of van de Boeddha om te laten zien dat ze niet van de straat zijn. In Chaos speelt Wesley Snipes zo`n schurk en hij dicteert passages uit de chaostheorie van James Gleick. Alle verwarrende elementen in de chaos vormen ten slotte toch een patroon. Politieman Shane (Ryan Philippe) is de eerste die het door heeft en tussen alle moorden, bankovervallen en aanslagen door, houdt hij het hoofd koel en ziet hij het patroon. Doorsnee.

Chaos. Regie: Tony Giglio. Met: Wesley Snipes, Ryan Philippe, Jason Statham, Justine Waddell. In: 22 bioscopen.