Arsenal wint in Madrid van Real

Net als PSV is ook Real Madrid de achtste finales van de Champions League begonnen met een thuisnederlaag. De club van onder anderen Zinedine Zidane en David Beckham verloor van Arsenal met 1-0.

Na een enerverende eerste helft zonder doelpunten nam Arsenal, zonder Dennis Bergkamp en Robin van Persie, kort na de rust de leiding via de solerende Thierry Henry die zijn actie bijna vanaf de middenlijn begon.

Doelpunten waren niet alleen in het Bernabeu-stadion schaars. In de vier wedstrijden die gisteravond werden gespeeld vielen slechts vijf goals. Twee daarvan werden gemaakt in München, waar Bayern gelijkspeelde tegen AC Milan. Doelman Oliver Kahn haakte bij Bayern af in de warming-up. De oudgediende ondervond te veel last van een dijbeenblessure. Zijn vervanger was Michael Rensing, keeper van Jong Duitsland, die in de eerste helft niet veel te doen kreeg.

Bayern was de betere ploeg en kwam in de 23ste minuut op voorsprong via een fraai schot van aanvoerder Michael Ballack. Kort daarna miste Roy Makaay, die bij Milan zijn landgenoten Clarence Seedorf en Jaap Stam tegenkwam, een grote kans op 2-0. Doelman Dida, die later geblesseerd uitviel, redde bekwaam.

Andrei Sjevtsjenko maakte in de 58ste minuut gelijk uit een strafschop, nadat Ismaël een voorzet van Serginho met de hand had geblokkeerd. Voor de Oekraïner was het zijn 41ste treffer in de Champions League. Ondanks de nodige kansen voor beide ploegen bleef het 1-1.

Trainer Ronald Koeman had met Benfica na drie nederlagen in de laatste vier competitiewedstrijden dringend behoefte aan succes in de Champions League. Liverpool verraste met een opstelling zonder gangmaker Steven Gerrard, die op de bank moest beginnen.

Het leek 0-0 te blijven, totdat Luisaõ in de 84ste minuut raak kopte voor de Portugese club.