Antilliaans gevoel thuis

Door het vorige week gepubliceerde rapport over witwassen in Nederland van de Universiteit van Utrecht, zijn trustmaatschappijen weer even in opspraak geraakt. Maar dat kan de nieuwe bestuursvoorzitter Bas Schreuders (51) van MeesPierson Intertrust niet deren. ”Nederland heeft strenge regelgeving voor de trustkantoren gekregen en wij zijn streng in de leer”, zegt hij rustig. Ook als hoogste baas krijgt Schreuders dossiers van risicovolle klanten en risicovolle transacties te zien. ”En dat vind ik leuk. Dan blijf je betrokken bij de business. Alleen maar managen zou ik saai vinden.” Zijn opdracht als voorzitter is nu om de Fortis-dochter internationaal te laten groeien. Schreuders is na zijn studie direct in het trustwezen terechtgekomen. Hij begon zijn loopbaan op Curaçao en verkaste daarna naar St. Maarten. Terug in Europa maakte hij onder meer een uitstapje naar de Franse bank BNP Paribas, waar hij bij de inspection générale bijzondere missies voor de directie uitvoerde. Maar zijn vroegere collega`s vroegen hem terug bij het trustkantoor dat inmiddels MeesPierson heette. Zal hij uit heimwee nu als topman weer vaker teruggaan naar de Nederlandse Antillen om daar de vestigingen te bezoeken? ”Dat hoeft niet. Ik ben getrouwd met een Antilliaanse. Zij zorgt voor voldoende latinosfeer in huis.”

personalia@nrc.nl[br/]