www.nrc.nl

Nieuwe sites over nrc.next. Het weblog over de nieuwe ochtendkrant nrc.next, te vinden op www.nrc.nl/nextlog, is vanaf vandaag uitgebreid met extra mogelijkheden om te reageren. Alle bijdragen van lezers worden eerst gecontroleerd door een moderator. Daarnaast zijn er peilingen te vinden over de totstandkoming van de nieuwe krant en de proefnummers. Het nextlog wordt bijgehouden door chef Hans Nijenhuis en Titia Ketelaar.

Hotel Rossija

Next begint op 15 maart, maar het proefdraaien begint al op 1 maart. Op het weblog zijn de vorderingen te volgen en kunnen lezers de proefnummers digitaal doorbladeren.

Ook nieuw is de actiesite van nrc.next, waar alles te lezen is over nieuwe abonnementsvormen en geïnteresseerde lezers een proef-abonnement kunnen afsluiten. De actiesite is te vinden op www.nrcnext.nl

Hotel Rossija. Hans Ree schrijft in zijn schaakrubriek - twee keer per week op de website - over zijn favoriete hotel in de Russische hoofdstad. 'Als ik nog eens naar Moskou ga, logeer ik weer in Hotel Rossija, dacht ik de afgelopen jaren. Het was een een enorme stalinistische betonkolos, foeilelijk van buiten en van binnen een beetje sjofel, met simpele kamertjes; een bed, een tafel, een paar stoelen en een badkamertje, net genoeg.

'Rossija was een van de grootste hotels ter wereld. Je kon er in verdwalen, eindeloze wandelingen maken als je niet meer wist of je in de noordvleugel of de westvleugel was en onderweg was er veel te zien; een paar restaurants op bijna iedere verdieping, vaak in de raarste stijlen, overal roedels hoeren die wachtten op nieuwe gasten, hier en daar bewakers en veel oude dames die de sleutels uitdeelden, net als in de sovjettijd.'