Televisie Film van de dag

Conspiracy Theory. Niet alle 'Films van de Dag' kunnen geweldig zijn. Conspiracy Theory is hooguit aardig. Mel Gibson speelt een taxichauffeur die overal samenzweringen vermoedt en die we met recht als paranoïde kunnen beschouwen, tot ineens een van zijn theorieën klopt. Dan is hij geen hansworst meer, maar een actieheld en is de film geen psychologische thriller meer, maar een actiefilm. Van regisseur Donner, die eerder met Gibson werkte in de testosteronserie Lethal Weapon, konden we het haast niet anders verwachten. Het moeilijkst hebben de scenarioschrijvers het gehad met het 'meisje' in de film. De taxichauffeur moet verliefd worden op de bevallige magistrate in de vorm van Julia Roberts. Hoe ze elkaar leren kennen, hoe zij zijn paranoïde uitbarstingen duldt - het is allemaal te onwaarschijnlijk voor woorden.

(Richard Donner, 1997), SBS6, 20.30-23.20u., met reclame en Hart van Nederland.

Bas Blokker

    • Bas Blokker