Radio Voorkeur

De avonden. In het eerste uur onder meer aandacht voor een nieuw cd-label, Future Classics, een initiatief van fluitiste Eleonore Pameijer en componist Jeff Hamburg en muziek van de onbekend gebleven Dick Kattenburg, geboren in 1919, en vermoord door de nazi's in 1944. Ook een een bezoek aan de Rotterdamse tentoonstelling Ontwerp het onmogelijke over utopisch architect Hendrik Wijdeveld. 747AM, 20.03-23.00u.

Radio 4FM: Passaat. Derde concert in de serie onder de titel Muziek en Poëzie van Palestina . De in de Gazastrook geboren Palestijn Monein Adwan trad 15 februari in Vredenburg in Utrecht op. Hij componeert muziek op de basis van traditionele Palestijnse liederen. Zijn teksten gaan over de historie van zijn land, de ziel en gevoelens van Palestijnen. De zanger werd begeleid door de Palestijnse musici Safwan Kenani op viool en Ronnie Khalil Malley op percussie. Radio 4, 23.00-24.00u.

Casa Luna. Economisch publicist van NRC Handelsblad Adriaan Hiele vertelt over zijn boek Leef als een vorst, 100 royale tips en rekent verder af met het hand-op-de-knip denken. Radio 1, 0.04-0.45u.