Iran en Rusland praten over atoomprogramma

Moskou, 21 febr. In Moskou hebben Rusland en Iran gisteren en vandaag gepraat over een compromisplan om het omstreden Iraanse uraniumverrijkingsprogramma naar Russische bodem te verplaatsen. Volgens Iraanse mededelingen was het gesprek ”positief en constructief” en praat men op een later tijdstip verder. De Iraanse delegatie vertrok vanmiddag weer. De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Manouchehr Mottaki, onderstreepte gisteren in Brussel dat zijn land het onderzoek naar uraniumverrijking zal voortzetten, ongeacht het resultaat van de besprekingen met Rusland. Het Westen, dat Iran verdenkt van een geheim atoomwapenprogramma, en ook Rusland en China eisen dat Iran alle werk in verband met uraniumverrijking staakt. De kwestie is tot woede van Iran eerder deze maand naar de Veiligheidsraad van de VN doorverwezen.