Internet Voorkeur

Hobbykip. De Nederlandse hobbykippen moeten al bijna een week opgehokt zijn. Dit ter voorkoming van een vogelgriepuitbraak. Wie zijn kippen toch liever buiten ziet, mag hopen dat de Europese lidstaten vandaag voor een Europese vaccinatieplicht kiezen. Op de site www.europa.eu.int wordt dit bekendgemaakt. De dierenbescherming is voorstander van preventief vaccineren. Zonder inenting is de kans groot dat bij een pandemie veel beesten gedood en vernietigd moeten worden. Een prik zou de kippen buiten levensgevaar houden. Zie www.dierenbescherming.nl/vogelgriep. Maar ook na inenting moeten ze nog een tijd binnen blijven, staat op www.hobbydierhouder.nl. Pas na enkele weken zijn de kippen tegen het H5N1-virus beschermd. Vogelgriepnieuws is ook te vinden op de site van het ministerie van Landbouw, www.minlnv.nl/vogelgriep, waar ook vragen over het inenten van honden worden beantwoord. Nee, dat hoeft niet. Er zijn geen aanwijzingen dat de virus voor de viervoeters gevaarlijk is. De griep kan ook op www.dierennieuws.nl, worden gevolgd waar een overzicht van Europa te zien is. Van dode zwanen in Frankrijk tot preventief inenten in België. Een valkuil voor de geïnteresseerde is www.hobbykip.nl. Daarop staan advertenties van dames die zich aanbieden. Een heel andere hobby!

www.minlnv.nl/vogelgriep; www.hobbydieren.nl; www.hobbydierhouder.nl; www.europa.eu.int; www.dierenbescherming.nl/vogelpest