Een weekje in Europa

Vader en zoon zitten in de trein op weg naar Turijn. Vader slaapt en snurkt. Zoon vertelt over hun rondreis door Europa. De familie uit Los Angeles heeft een week - van de twee weken per jaar - vakantie opgenomen. Moeder en dochter moeten werken. Vader en zoon zijn vorige week naar Parijs gevlogen, zien daar op een dag het Louvre (interessant) en de Eifeltoren (spectaculair) en nog een paar musea, om vervolgens door te treinen naar Turijn. Ze bezoeken het ijsdansen (prachtig) en het hardrijden op de schaats (saai). Daarna gaat hun rondreis via een etmaal Venetië (gezellig) naar Rome (onvergetelijk). Hier verblijven ze nota bene twee dagen. Ze noemen de bekende hap aan toeristische trekpleisters. Ze zo'n beetje alle attracties wel gezien. Nu 'doen' ze nog snel even drie dagen Winterspelen, en dan moeten ze weer aan het werk in LA. Ze komen nu terug van het snowboarden (opwindend) en verheugen ze zich op de ijshockeythriller van vanavond tussen Rusland en de Verenigde Staten. Morgen vliegen ze terug naar Californië. Na een kort maar boeiend (sport)weekje in Europa.

Jaap Bloembergen

    • Jaap Bloembergen