Bodart weg na schandaal

Gilbert Bodart is opgestapt als trainer van de Belgische voetbalclub La Louvière. 'Bodart kan zijn functies niet meer uitoefenen gezien het huidige klimaat en de aanvallen waarvan hij voorwerp is', zei zijn raadsman vanochtend.

De voormalige doelman van de Belgische nationale ploeg is in verband gebracht met verkochte voetbalwedstrijden en verdachte weddenschappen. Bodart wordt vandaag in het Vlaamse weekblad Humo opnieuw beschuldigd. Als trainer van KV Oostende zou hij vorig seizoen 200 euro hebben verdiend door te gokken op verlies van Oostende tegen Standard. Dat zegt de Oostendse keeperstrainer Charles Tieren.

Marius Mitu en Laurent Delorge leggen zich ondertussen niet neer bij hun ontslag door Anderlecht. De twee voormalige Lierse-spelers vinden hun schuld niet bewezen en eisen een schadevergoeding van de Brusselse club.

De Belgische voetbalbond is een onderzoek gestart naar de omkoopaffaire. Van bookmaker Betfair kreeg de bond een lijst met 880 namen van Belgische gokkers. Daarop staan naar verluidt geen namen van spelers.