Winterse week

Een waarde van 20 graden op de thermometer is aan het einde van februari in het uiterste zuiden van ons land al mogelijk. De zon krijgt duidelijk meer kracht waardoor de temperatuur normaal gesproken aan een klim gaat beginnen. De komende dagen merken we daar echter weinig van. Voorlopig waait de wind uit een oostelijke richting zodat van een vroeg begin van de lente absoluut geen sprake is.

Vanavond en vannacht is het bewolkt met in de zuidoostelijke helft van het land af en toe wat (natte) sneeuw. In het Limburgse heuvelland kan de sneeuw ook blijven liggen. In de rest van het land is het bewolkt en blijft er een koude oostelijke wind waaien. Met 0 tot 2 graden komt het net niet tot vorst.

Morgenochtend trekt de sneeuw richting België en Duitsland. Hierdoor is het de rest van de dag overwegend droog. De bewolking blijft aanwezig en nog altijd staat er een schrale wind uit noordoostelijke richtingen. In de middag stijgt het kwik naar 3 of 4 graden.

Woensdag komt er nog maar weinig verandering in de weersituatie. Vanaf donderdag krijgt de zon wat meer de ruimte en neemt de wind iets in kracht af. In de nacht gaat het enkele graden vriezen, overdag wordt het niet veel warmer dan 2 tot 5 graden. Het is droog, al lijkt aan het einde van komend weekeinde een enkele winterse bui niet uit te sluiten.