Vier Bafta`s voor film `Brokeback Mountain`

LONDEN, 20 FEBR.De Amerikaanse speelfilm Brokeback Mountain heeft gisteren vier Bafta`s gewonnen, de belangrijkste Britse filmprijs. De film van regisseur Ang Lee over de liefde tussen twee homoseksuele cowboys kreeg onder meer de onderscheiding voor beste film en beste regie. De Amerikaan Philip Seymour Hoffman kreeg voor zijn rol in Capote , een biografische film over het leven van schrijver Truman Capote, de prijs voor beste acteur. Actrice Reese Witherspoon werd beste actrice voor haar rol als vrouw van country-zanger Johnny Cash in de film Walk the Line . Beste Britse film werd de animatiefilm Wallace & Gromit: The Curse of the Were Rabbit . De grote verliezer is The Constant Gardener, die tien nominaties had, won slechts één minder belangrijke prijs. George Clooney, genomineerd voor zijn spel in Syriana en voor zijn regie van Good Night And Good Luck, won geen enkele prijs. De Bafta`s gelden als belangrijke graadmeter voor de Oscars, die op 5 maart worden uitgereikt.