Televisie Voorkeur

ACTUALITEITEN

Nova. Aandacht voor de gemeenteraadsverkiezingen met een reportage uit Maastricht waar de armoede toeneemt. Met een reactie van burgemeester Leers. Verder een reportage over de oprukkende vogelgriep en wat het betekent voor de consument en de eigenaars van scharrel- en hobbykippen. Ned.3, 22.20-23.00u.

In de eerste uitzending van een nieuwe reeks Barend & Van Dorp is vanavond minister van Bestuurlijke Vernieuwing Alexander Pechtold te gast. Talpa, 23.00-0.05u. Alexander PECHTOLD,minister voor Bestuurlijke vernieuwing en Koninkrijksrelaties.foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Den Haag, 17 januari 2006
In de eerste uitzending van een nieuwe reeks Barend & Van Dorp is vanavond minister van Bestuurlijke Vernieuwing Alexander Pechtold te gast. Talpa, 23.00-0.05u. Alexander PECHTOLD,minister voor Bestuurlijke vernieuwing en Koninkrijksrelaties.foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Den Haag, 17 januari 2006 Mentzel, Vincent

documentaire

De toekomst. Zevende deel van een serie waarin programmamakers hun visie geven op de vraag hoe Nederland er in de toekomst uit zal zien. Vanavond volgt regisseur Meral Uslu een tweede generatie Turken in Nederland en vraagt hen hoe zij denken over hun identiteit, de Turkse aansluiting bij Europa, over Turkije als het snijpunt tussen Europa en Azië en christendom en islam. Ned.3, 19.45-20.20u.

De Groote Oorlog. Slot van een vierdelige serie over de Eerste Wereldoorlog. Vanavond over de laatste dagen en een Duits konvooi dat op 7 november 1918 het Noord-Franse La Pierre d'Haudroy beriekt op de frontlijn. Matthias Erzberger, hoofd van deze Duitse regeringsdelegatie, moet eervolle vredesonderhandelingen voor Duitsland binnenhalen. Geallieerde opperbevelhebber maarschalk Ferdinand Koch neemt echter een onverzoenlijk vernederende houding aan bij de onderhandelingen. België 2, 20.50-21.40u.

Body spectacular: Architecture and design of man and woman. Aflevering in een serie over de wijze waarop mannen van de vrouwen verschillen. Waarom zijn vrouwenhersenen relatief groter dan die van de man? Met verrassende antwoorden. Discovery, 21.00-22.00u.

Dokument: De nalatenschap. Derde deel van de herhaling waarin Frans Bromet families volgt die het huis van hun ouders opruimen. Vanavond met de moeder van Ellis, Inge en Margreet die naar een een verpleegtehuis moet. Tijdens het opruimen van haar moeders slaapkamer wordt het Inge allemaal te veel. Ned.1, 22.55-23.40u.

praatprogramma

De wereld draait door. Gesprek met Pierre Wind die een eetbaar kookboek heeft gemaakt en aandacht voor het WK IJscarven, het iets moois maken uit een ijsblok van 2,5 meter hoog en 2 meter breed, dat dit jaar in Alaska plaatsvindt. Anique Kuizenga en Ludo Roders doen voor Nederland mee. En oud-schaatser Ben van der Burg die commentaar levert bij de schaatswedstrijden voor Eurosport. Ned.1, 19.00-19.45u.

Voetbal insite. Technisch directeur van Ajax Martin van Geel praat over zijn club, de opbouw van het elftal en mogelijke aankopen. RTL7, 20.30-21.30u.

Barend & Van Dorp. Gasten zijn minister van Bestuurlijke Vernieuwing Alexander Pechtold. Verder schrijfster Heleen van Royen over haar nieuwe boek De Ontsnapping, en politici uit de provincie. Talpa, 23.00-24.00u.

Studio Sportwinter. Presentator Mart Smeets ontvangt in het meer dan 100 jaar oude café Torino in Turijn de oud-schaatskampioen Ard Schenk en deejay Jimmy Tigges. Tigges is specialist op het gebied van sportliederen en komt wintersportsingles draaien. Ook een interview met oud-schaatser Kees Verkerk. Ned.2, 23.10-24.00u.

olympische spelen

Sportjournaal. Samenvattingen, rechtstreekse verslagen en interviews uit Turijn met o.a. skiën (slalom heren), bobsleeën (2-vrouws bob), skispringen landenteams (120 m.), freestyle aerials (kwalificatie mannen), kunstrijden (ijsdansen, vrije kür) en finale van vrouwen van het ijshockey. Ned.2, 18.00-23.10u.

Sport

Tennis. Samenvatting van de eerste dag van het ABN AMRO-tennis toernooi in Rotterdam. Commentaar komt van Marcella Mesker en Mark Brasser. Ned.2, 19.00-19.25u.

Holland sport. Gesprek met de Japanse spits Sota Hirayama van voetbalclub Heracles Almelo en een reportage uit Turijn. Ned.3, 20.20-21.15u.

MUZIEK

NPS Klassiek: Belá Bartók-vier orkeststukken-opus 12. Uitvoering door het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van de Duitse dirigent Ingo Metzmacher van de Vier orkeststukken (1912) van Bartók waarin hij gebruik maakte van de volksmuziek, die hij met collega en vriend Zoltán Kodály op het Hongaarse platteland opnam. Ned.3, 0.00-0.30u.