Televisie Film van de dag

The Fast and the Furious. Spoilers, grills, sportvelgen, luchthappers - straatracen is een eigen wereld met eigen codes en eigen accessoires. Politieman O'Conner (Paul Walker) krijgt de opdracht te infiltreren in deze wereld. Om precies te zijn, in de bende van Dominic Toretto, de doorbraakrol voor de kaalgeschoren spierbundel Vin Diesel. De film van Rob Cohen was gemodelleerd naar Point Break van een jaar of tien eerder, naar de schemerwereld van surfers. The Fast and the Furious kwam op het juiste moment voor verveelde adolescenten over de hele wereld. Het klatergoud van de opgevoerde auto's en de opgedofte aan de kant had een onverbiddelijke aantrekkingskracht. Straatracen werd in en was ook al weer een beetje uit toen de film zijn onvermijdelijke vervolg kreeg in 2 Fast and 2 Furious. Walker deed toen wel weer mee, Vin Diesel niet. Succes bleef dan ook uit.

(Rob Cohen, 2001, VS), SBS6, 20.30-22.30u.

Bas Blokker

    • Bas Blokker