Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met beeldend kunstenaar Marc Bijl over zijn installatie 'Search into the nature of society', een onderdeel van de tentoonstelling Dark in Museum Boijmans Van Beuningen. Radio 1, 19.04-20.00u.

Mezzo. Zweedse omroepopnamen waar Anni-Frid 'Frida' Lyngstad (voor haar ABBA-jaren) bigband jazz zingt en aandacht voor de filmsoundtrack van Mel Brooks' The Producers. Radio 4, 23.00-24.00u.

De avonden. Onder meer een gesprek met de Duitse schrijver Daniel Kehlmann over zijn roman Het meten van de wereld een boek over twee wetenschappers die in de achttiende eeuw bezig zijn met het meten van de wereld. In het laatste uur professor Jeroen van den Brink over zijn inaugurele rede Logboek van een nerd. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa Luna. Gesprek met humanistisch raadsvrouwe Ingeborg Takken over haar vertrek deze zomer met de Nederlandse militairen naar Afghanistan. Zij vertelt over haar werk als geestelijk verzorger en de voorbereidingen op deze missie. Radio 1, 0.04-0.45u.