Nader bekeken

Real Madrid is met een omzet van 275,7 miljoen euro de financieel meest omvangrijke club van Europa. Dit blijkt uit het rapport 'Football Money League' van Deloitte. Real Madrid, dat in de Spaanse voetbalcompetitie op de derde plaats staat, heeft de koppositie in dit overzicht overgenomen van Manchester United.

De voornaamste inkomstenbron van de Madrilenen is niet, zoals bij veel Engelse en Italiaanse clubs, wedstrijdinkomsten of televisiegelden. Real Madrid behaalt zijn meeste inkomsten uit commerciële activiteiten, zoals shirtverkoop en tripjes naar het buitenland. Met sterspelers als Zinedine Zidane, Ronaldo en David Beckham is een goede verkoop van shirts verzekerd.

In het overzicht van de rijkste clubs van Europa staan acht clubs uit Engeland, vijf uit Italië, drie uit Spanje, twee uit Duitsland, een uit Frankrijk en een uit Schotland. Nederlandse clubs ontbreken.