Mohammed sluit nog een krant

 Opnieuw een Russische krant dicht om Mohammed, ditmaal ‘Onze Regio’ in de stad Vologda. Het krantje had een blokje meningen over de cartoonoorlog voorzien van Deense spotprenten. Dat mag niet van Poetin, en dus buitelen provinciebestuurders over elkaar heen om zich langs deze onsympathieke wijze in te likken bij het Kremlin. Tegen de hoofdredacteur van Onze Regio

febambass.gif Opnieuw een Russische krant dicht om Mohammed, ditmaal ‘Onze Regio’ in de stad Vologda. Het krantje had een blokje meningen over de cartoonoorlog voorzien van Deense spotprenten. Dat mag niet van Poetin, en dus buitelen provinciebestuurders over elkaar heen om zich langs deze onsympathieke wijze in te likken bij het Kremlin. Tegen de hoofdredacteur van Onze Regio is een strafzaak aangespannen.
Hoe lang nog? Telkens als moslims ergens op en neer springen, fikje stoken en christenen aan het spit rijgen wegens de gewraakte cartoons, voelen westerse media zich gedwongen ze nog maar eens af te drukken, waarop moslims weer op en neer springen, fikje stoken en zovoorts, etcetera, ad infinitum. Wat je noemt een vicieuze cirkel.

    • Coen van Zwol