Langlaufers Italië eerste op 4x10 km, protest verworpen

Pragelato, 20 febr. De Italiaanse langlaufers hebben gisteren bij de Olympische Winterspelen de gouden medaille gewonnen op de 4x10 kilomter estafette. Onder luide toejuichingen van het publiek liet de aflossingploeg van het gastland de teams van Duitsland en Zweden achter zich. Italië had ruim vijftien seconden voorsprong op de Duitsers. Het verschil tussen zilver en brons bedroeg slechts drietiende van een seconde. Het Franse team diende na de race een protest in bij de jury. Bij de laatste aflossing zouden de ploeg gehinderd zijn door een Zweedse langlaufer. Tv-beelden zouden daarbij het bewijs vormen. De jury besliste later op de dag dat de uitslag gehandhaafd bleef. Een jurylid had het `incident` waargenomen, en verklaard dat een diskwalificatie niet aan de orde was. Frankrijk eindigde als vierde, ruim twintig seconden achter de Zweden. Bij de vrouwen zegevierde Rusland op de 4x5 kilometer estafette, vóór titelverdediger Duitsland en Italië.