Waar is de boze wolf?

Uitgerekend in het jachtgebied van de wolf worden deze maand de meeste sneeuwwedstrijden gehouden, beweert een Italiaanse milieubeweging. De wolf zou rond de eeuwwisseling, na een afwezigheid van tachtig jaar, weer gesignaleerd zijn in het Italiaanse berggebied. De milieubeweging rept over vijftien tot achttien beesten, na bestudering van de uitwerpselen. Bij het schansspringen, skistation Pragelato, zijn de meeste drollen gevonden. En nu is daar zelfs geen jachthond te bekennen. De Spelen zijn dan ook de boosdoener, claimen de milieu-activisten. Door de kap van bomen, de aanleg van schansen, de bouw van flats en de uitbreiding van snelwegen zou de wolf op de vlucht zijn geslagen. Op deze witte vrijdag - eindelijk verse sneeuw - zien we in Pragelato inderdaad een overvloed aan asfalt, beton en bouwstenen: heel fraai zal dit deel van de Alpen er dit voorjaar niet bijliggen, als het olympisch circus vertrokken is. Nu maar hopen dat de boze wolf terugkeert. Hij is gewend zich te verplaatsen dus geen paniek, zegt de organisatie. Sommige sportbestuurders hebben echt overal verstand van.

Jaap Bloembergen

    • Jaap Bloembergen