Televisie Overige films

Objective, Burma! (Raoul Walsh, 1945, VS). Vitaal, semi-klassiek oorlogsavontuur waarin Errol Flynn een Japans radarstation in Birma belegert. Leidde destijds tot diplomatieke wrevel omdat het Britse aandeel in de geportretteerde operatie was weggemoffeld. BBC2, 13.15-15.30u., zwart-wit.

Return from Witch Mountain (John Hough, 1978, VS). Vervolg op Escape to Witch Mountain (1975) is andermaal een familiethriller uit de koker van Disney. Twee paranormaal begaafde kinderen worden belaagd door de schurken Christopher Lee en Bette Davis. België 1, 14.05-15.40u.

Message in a Bottle (Luis Mandoki, 1999, VS). Voorgekookte formule-verfilming van bestseller van Nicholas Sparks. Met Robin Wright Penn als naar romantiek smachtende gescheiden moeder, Kevin Costner als zwijgzame ruwe bolster en weduwnaar, die zichzelf uit verdriet heeft veroordeeld tot sociaal en geografisch isolement, en Paul Newman als zijn onverstoorbare, levenswijze oude vader. Net5, 20.30-22.55u.

Star Wars: Episode II- The Attack of the Clones (George Lucas, 2002, VS). Na The Phantom of Menace het tweede deel van de nieuwe trilogie waarin verteld wordt wat vooraf ging aan de fameuze eerste Star Wars-trilogie. Anakin Skywalker (Hayden Christensen), de latere vader van Luke, is nu negentien en leert de romantiek kennen. In de computer vervaardigde spektakelscènes worden gepaard aan bordkartonnen drama en het avontuur is verworden tot een cursus pompeuze mythologie. RTL5, 20.30-23.05u.

U.S. Marshals (Stuart Baird, 1998, VS). In als The Fugitive II geafficheerde, mechanische actiefilm herneemt Tommy Lee Jones zijn rol van jager, dit keer nog iets duisterder en gekwelder. Zijn prooi is nu de van moord verdachte Wesley Snipes. Veronica, 20.30-23.00u.

Death Warrant (Deran Sarafian, 1990, Canada). Vehikel voor Brusselse krachtpatser Jean-Claude van Damme. Agent zit undercover in de gevangenis. Veronica, 23.00-0.35u.

Lovely & Amazing (Nicole Holofcener, 2001, VS). Holofcener, die afleveringen van Sex and the City regisseerde en in 1996 als vrouwelijke tegenhanger van Woody Allen debuteerde met Walking and Talking, maakte een 'character-driven' tragikomedie over hopeloze vrouwen van uiteenlopende leeftijd. Gaat om een weduwe van in de vijftig (Brenda Blethyn) en haar drie dochters in Los Angeles. Bijrol van Jake (Brokeback Mountain) Gyllenhaal als tiener die door een van die dochters wordt verleid. BBC1, 0.50-2.20u.

Stickmen (Hamish Rothwell, 2001, Nieuw-Zeeland). Bescheiden komische thriller verdiept zich in drie 'losers' die slag proberen te slaan in illegaal pool-toernooi. Poolen zou beter zijn dan seks. BBC2, 1.15-3.00u.