Spelmaker Atari ontslaat personeel

Los Angeles, 18 febr. Videospelletjesmaker Atari heeft gisteren aangekondigd circa 20 procent van zijn personeelsbestand te zullen schrappen. De sanering is bedoeld om kosten te drukken. Het bedrijf verkeert in financiële problemen en wil zijn niet-kernactiviteiten verkopen. Hoeveel arbeidsplaatsen er precies verdwijnen, is nog niet duidelijk.

Atari is verdeeld in een Europese en een Amerikaanse divisie en verkoopt zijn spelletjes in meer dan zestig landen. In het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar (van oktober tot december 2005) liep de omzet van Infogrames met ruim 45 miljoen euro terug tot 170 miljoen euro. In negen maanden tijd daalde de omzet 38 procent. Vooral in de Verenigde Staten vielen de inkomsten fors terug en boekte de onderneming een verlies van 62,8 miljoen dollar tegen een winst van 14,8 miljoen dollar in de eerste negen maanden van 2004.