Spelers Anderlecht ontslagen vanwege omkoopschandaal

Brussel, 18 Febr. In navolging van Lierse SK heeft ook het Brusselse Anderlecht gisteren twee spelers op staande voet ontslagen in verband met het omkoopschandaal in het Belgische voetbal. Het gaat om de Roemeen Marius Mitu en Laurent Delorge, die eerder bij Lierse speelden. Anderlecht heeft het ontslag van het tweetal, dat donderdag al was ondervraagd door de politie over omkoping, in een verklaring bekendgemaakt. Volgens de club hebben Mitu en Delorge bekend dat zij „als spelers van Lierse daden hebben gesteld die onverenigbaar zijn met de ethiek van de sport“. Gisteravond ontdeed Excelsior Moeskroen zich om dezelfde reden van trainer Paul Put, de vroegere oefenmeester van Lierse SK, die naderhand erkende eerder gelogen te hebben over zijn betrokkenheid omdat hij dreigementen had ontvangen. Zo zou hij donderdagavond nog zijn klemgereden in zijn auto. Eerder diende hij wel een klacht in tegen Lierse-voorzitter Leo Theyskens, die beweerde dat Put de spin in het web was van een netwerk van de Chinese gokmaffia.