Rappen en religie

Er is te weinig aandacht voor christelijke migranten, zegt de lijsttrekker van de ChristenUnie in Schiedam.

Samen met beatboxer MC Aldrin gaat lijsttrekker Dr. Johnny Love - onafscheidelijk van zijn bolhoed - op campagne om stemmers te winnen voor zijn partij. En dat voor een partij die niet bekend staat vanwege de grote hoeveelheid beatboxers en rappers in het ledenbestand: de ChristenUnie.

Dr. Johhny Love alias Marcello Stewart is de nummer 1 van de ChristenUnie in Schiedam. Hoe komt een uit Suriname afkomstige rapper bij de ChristenUnie in Schiedam?

Heel simpel, zegt Johnny Love zelf. 'Via de stemwijzer op internet. Daar scoorde de ChristenUnie het hoogst van allemaal.' Love klom in de telefoon en werd actief lid voor de partij. Hij zegt vooral op te komen voor 'christelijke migranten', zoals hij ze zelf noemt. 'Je hoort zoveel over moslim-migranten, maar te weinig over christenen.'

Rapteksten zijn vaak berucht vanwege het harde taalgebruik. Love ziet daar blijkbaar wel brood in zet deze trend door in de politiek. 'De PvdA is helemaal niet sociaal. Ik noem ze PvdR. De Partij voor de Rijken. En de SP zijn een stelletje sukkels. Het zijn net communisten.' Overigens hebben ChristenUnie (of de voorgangers van deze partij, GPV en RPF) nooit een zetel gehad in de Schiedamse raad. (JM)

Bijdragen: Egbert Kalse, Petra de Koning, Jaus Müller, Guus Valk