Radio Voorkeur

OVT. In het eerste uur aandacht voor de verfilming van de Da Vinci Code van het boek van Dan Brown waarmee het conservatieve katholieke genootsschap Opus Dei niet zo blij is. Het genootschap vreest een imagobeschadiging en wil die schade beperken. Hoogleraar middeleeuwse geschiedenis Peter Raedts praat over het doel van het het genootschap. In het laatste uur een reportage over Sjoukje & Joan, vanaf het einde van de jaren vijftig een populair schaatsduo. Radio 1, 10.00-12.00u.

Opium. Schrijver Kees 't Hart vertelt over zijn nieuwste roman De krokodil van Manhattan waarin de hoofdpersoon ondergedompeld wordt in het bizarre leven van zijn huisbaas en handelaar in antiek. Verder de 73-jarige choreograaf Hans van Manen die voor het Nationale Ballet een nieuwe choreografie Six Piano Pieces, een stuk voor zestien dansers maakte. Radio 1, 19.04-20.00u.

Voor 1 nacht. Choreograaf Barry Stevens vertelt over zijn rol van dramadocent in de musical Fame die in Londen in 10 jaar al 3,5 miljoen bezoekers trok en nu voor een korte tournee naar Nederland komt. Radio 1, 0.04-1.00u.