Radio Voorkeur

Opium. Uitzending staat geheel in het teken van het Rembrandt-jaar. Gast is conservator Taco Dibbits die de hele wereld afreisde om topstukken van de dubbelexpositie Rembrandt-Caravaggio in het Rijks- en Van Gogh Museum bij elkaar te krijgen. De expositie wordt op 24 februari geopend. Verder bespreekt journaliste Wieteke van Zeil de biografische roman Van Rijn, geschreven door Sarah Emiliy Miano. In het boek vertelt de schilder zelf over zijn klanten, liefdes, ouders, kinderen en modellen. En kunsthistorica Marieke de Winkel bekijkt de kledij op Rembrandts schilderijen. Radio 1, 19.04-20.00u.

Easy listening. Onder meer echte opnamen van Peggy Lee's optreden in de New-Yorkse Basin Street East club en een hier niet uitgebrachte Sting-opname. Radio 2, 20.02-23.00u.

imek 's nachts. Gesprek met de 66-jarige schrijfster en voormalig televisiepresentatrice Hanneke Groenteman over haar tweede boek Dikke dame dat net als haar eerste over haar eetproblemen gaat. Maar imek vraagt zich af of het boek nou werkelijk over dik-zijn gaat. Radio 1, 0.04-1.00u.