MKB-ondernemers besparen energie

utrecht, 18 febr. De 70.000 ondernemers in het midden- en kleinbedrijf die de afgelopen drie jaar gebruik maakten van de diensten van het Energiecentrum, hebben samen op jaarbasis circa 5 miljoen aan energiekosten bespaard. Dat heeft het Energiecentrum gisteren bekendgemaakt. De besparing aan stroom en gas die de bedrijven realiseerden, komt volgens het Energiecentrum overeen met het energieverbruik van 4.500 gemiddelde huishoudens.

De instelling is opgericht door de brancheorganisaties MKB-Nederland en Koninklijk Horeca Nederland om kleine en middelgrote bedrijven te helpen met energiebesparende maatregelen. Het ministerie van Economische Zaken subsidieert het project. Het Energiecentrum wil vóór 2010 de dienstverlening uitbreiden naar 200.000 ondernemers. Als die de adviezen daadwerkelijk toepassen, kan er volgens het centrum jaarlijks een besparing worden behaald die gelijk is aan het energieverbruik van 50.000 huishoudens.