De lezer schrijft over scheepsramp en vermelden titel en functie

1 Na het zinken van de Egyptische veerboot Al-Salam, een van de grootste scheepsrampen in de moderne geschiedenis, heb ik node een achtergrondartikel over scheepsbouw, veiligheid en rampenanalyse gemist. Radio 1 toverde wel binnen een paar uur een Delftse hoogleraar voor de microfoon. Waar was de krant?

Hans van Bemmelen

Den Haag

2 De opiniepagina's behoren tot de steunpilaren van deze krant; zij zijn immens populair. Wat mij opvalt en ook een beetje ergert, is het feit dat onder artikelen op de opiniepagina's herhaaldelijk uitvoerig de titel en functie worden vermeld, ook al is de relevantie daarvan volstrekt niet aanwezig. Het accent moet liggen op de kracht van het betoog en van de aangevoerde argumenten, al dan niet gestaafd met feiten. Ik vind het ook niet fair tegenover al die anderen die of geen titel hebben of die niet vermelden. Zo lijkt het of aan deze 'titellozen' minder gewicht moet worden toegekend.

Joost S.H. Gieskes

Den Haag