Bierpul op poster

Arie-Wim Boer is een populair politicus. De lijsttrekker van Leefbaar Purmerend 2001 wil op 7 maart het zetelaantal van zijn partij (acht) verdubbelen. „Ik ben zo verschrikkelijk veel bij mensen thuis geweest. De kloof tussen burger en politiek is echt een stuk kleiner geworden.“ Hij heeft al „vele duizenden euro’s opgehaald“ voor een „professionele, gelikte campagne“.

Verkiezingsaffiche Leefbaar Purmerend

Tegenvaller is dat alle twintig posters die bij deze campagne horen, de afgelopen dagen zijn besmeurd. In de rechterhand van Boer, met opgestoken duim, is een bierpul getekend. Zijn naam is veranderd in Arie Wim Bier. Boer vermoedt een geregisseerde actie om het succes van Leefbaar Purmerend te frustreren. „Dit is gedaan door een tegenstander van de partij, dat is duidelijk.“ Hij heeft aangifte gedaan bij de politie en nieuwe posters besteld. En hiij heeft een beloning van 100 euro uitgeloofd als de dader gevonden wordt. „Het is een principezaak. Mensen moeten van elkaars spullen afblijven. De campagne zal er niet onder lijden.“