Architecture in Helsinki:

Het achtkoppige gezelschap Architecture in Helsinki uit Australië past in minstens twee trends. Die van omslachtige groepsnamen (Panic! In the Disco, We Are Scientists) en die van gedetailleerde priegelmuziek (Arcade Fire, Fiery Furnaces).

Architecture in Helsinki: In Case We Die (V2/ moshicd07)****

Op het hoesje staat vermeld welke instrumenten er voor deze tweede cd, In Case We Die, gebruikt zijn. Dat zijn 42 verschillende, waaronder zingende zaag, sitar, melodica, viool en wat electronica. Maar dat is niet het belangrijkste. Belangrijker is dat de leden van AiH rijkgeschakeerde nummers bouwen die bovendien getuigen van grote vrijheid - vrij van regels hoe popmuziek zou moeten klinken. Want in deze popmuziek kan alles. En dat maakt In Case We Die tot een verheugende ervaring: opgewonden kinderstemmen (gezongen door zangeres Tara Shackell) bestaan naast statige trompetten en wilde drummers. Het is alsof je een popband, een free jazzgezelschap, een fanfare en het schoolplein tegelijk hoort - samengesmolten tot prachtige miniatuurtjes.

Architecture in Helsinki: In Case We Die (V2/ moshicd07)****
    • Hester Carvalho