Vrees voor veel doden Filippijnen

Vrees voor veel doden Filippijnen Manila, 17 febr. Hulpverleners in Saint Bernard in de Filippijnse provincie Leyte staan een vrouw bij die vanochtend ternauwernood werd gered uit de modderstroom die haar dorp en een naburig dorp overspoelde. Honderden huizen en ten minste één school werden bedolven. Gevreesd wordt dat veel inwoners om het leven zijn gekomen. Volgens onbevestigde berichten zijn er mogelijk 200 doden, terwijl nog zo'n 1.500 mensen worden vermist. Die aantallen werden vanuit Genève genoemd door senator Richard Gordon, het hoofd van het Filippijnse Rode Kruis. De berichten vanuit Saint Bernard zelf zijn nog schaars. De foto is ontleend aan een video-opname. Foto Reuters A woman is surrounded by rescuers after a landslide in Leyte province in this February 17, 2006 video grab. Mudslides triggered by heavy rains buried hundreds of houses and a school in the central Philippines on Friday, killing at least six people and raising fears of a far higher death toll, officials and witnesses said. There were unconfirmed reports at least 200 people could be dead and about 1,500 missing around Saint Bernard town in Leyte province, said Senator Richard Gordon, who also heads the Philippine Red Cross. EDITORIAL USE ONLY NO SALES NO ARCHIVES REUTERS/Courtesy of ABS-CBN/via Reuters TV REUTERS