Veel co-producties in nieuw seizoen Nederlandse Opera

AMSTERDAM, 17 FEBR. De Nederlandse Opera brengt in het seizoen 2006-2007 een groot aantal co-producties met operahuizen in Europa en Amerika. De nieuwe opera Wagner Dream van Jonathan Harvey, over de laatste dag in het leven van de componist, is een opdracht van de Nederlandse Opera in samenwerking met het Theater van Luxemburg, Ircam in Parijs en het Holland Festival. Een nieuwe productie van Wagners Tannhäuser in de enscenering van Nikolaus Lehnhoff komt tot stand met het Festspielhaus Baden-Baden. Ook nieuwe producties van Händels Hercules (regie: Luc Bondy) en Schrekers Die Gezeichneten (regie: Martin Kusej) worden gerealiseerd met buitenlandse partners. De Europese première van Doctor Atomic van John Adams is een co-productie met de opera`s van San Francisco en Chicago. Exclusief voor de Nederlandse Opera is de Mozart-trilogie met Cosí fan tutte, Don Giovanni en Le nozze di Figaro, die in de enscenering van Jossi Wieler en Sergio Morabito op drie achtereenvolgende avonden in november in première gaat. Reprises zijn er van Strauss` Capriccio en Puccini`s Madama Butterfly. De toegangsprijzen voor de premières van de Mozart-opera`s (115) zijn de hoogste die de Nederlandse Opera ooit berekende.

Cultureel Supplement: pagina 21