Televisie Overige Films

Fire Down Below (Félix Enriquez Alcalá, 1997, VS). Onderkoelde aikidomeester Steven Seagal bestrijdt corrupte industrieel Kris Kristofferson in formule-film met melancholieke bijrol van Harry Dean Stanton. SBS6, 20.30-22.30u.

* M.A.S.H. (Robert Altman, 1969, VS). Vermaarde zwarte oorlogskomedie won Gouden Palm, markeerde de doorbraak van tegendraadse Altman en werd een groot kassucces. Elliott Gould en Donald Sutherland excelleren als tegen militaire, seksuele en religieuze moraal rebellerende chirurgen in mobiel hospitaal tijdens oorlog in Korea (lees Vietnam). De “great anti-everything film' vormde basis voor latere tv-serie. Ook met Tom Skerritt, Sally Kellerman, Robert Duvall. RTL7, 20.30-22.45u.

The Real McCoy (Russel Mulcahy, 1993, VS). Voorspelbare genrefilm draait de traditionele rolpatronen van de bankroversfilm om. Misdadig brein Terence Stamp dwingt Kim Basinger mee te werken aan de volmaakte kraak. Met Val Kilmer als de naïeve ijdeltuit. Net5, 22.25-0.20u.

Comedian Harmonists (Joseph Vilsmaier, 1997, Duitsland/Oostenrijk). Keurige, leerzame muzikale biografie over Berlijns close harmony-kwintet, dat in zijn korte bestaansperiode (1928-1935) internationale populariteit verwierf, maar in 1935 een verbod kreeg om op te treden, omdat drie van de leden joods waren. Film van Beierse Vilsmaier doet nergens pijn. België 2, 24.00-2.10u.

Sliding Doors (Peter Howitt, 1998, GB/VS). Regiedebuut is romantische komedie die - tegelijkertijd - laat zien wat er gebeurt als Gwyneth Paltrow haar vriend wel of juist niet op overspel betrapt. BBC1, 0.05-1.40u.

Crack-Up (Irving Reis, 1946, VS). Thriller waarin labiele museumcurator Pat O'Brien wordt gemanipuleerd door vervalsers. BBC2, 1.25-3.00u., zwart-wit.