Televisie Film van de Dag

Amores perros. De debuutfilm van de voormalige diskjockey Alejandro Gonzáles Iñárritu beleefde in 2000 een ware zegetocht langs festivals voordat hij in de Nederlandse bioscopen te zien was. Voor een deel was alle jubel wel te begrijpen. Amores perros is een vlotte en energieke film die op Tarantino-eske wijze een drietal verhalen mengt. Juist die structuur, vol met flashbacks en flashforwards, is een probleem. Het is een trucje dat weinig aan de film toevoegt. Voor de rest is Amores perros een lekker rauwe debuutfilm waarin het verhaal wordt verteld van Octavio (Gael Garcia Bernal) en zijn liefde voor honden en de zwangere, minderjarige vriendin van zijn broer. Zijn verhaal wordt door Iñárritu dynamisch doorsneden met dat van een zwerver met een huurmoordenaarsverleden en een verveeld fotomodel. Alledrie raken ze betrokken bij een auto-ongeluk dat hun levens op de kop zet.

scene uit de film Amores Perros

(Alejandro Gonzáles Iñárritu, 2000, Mex.), Ned.3, 0.00-2.30u.

    • André Waardenburg