Radio Voorkeur

Kunststof. Zanger, schrijver en gitarist Thé Lau vertelt over zijn roman In de dakgoot , muziek en zijn meest geliefde muzikanten. Ook kwam deze week zijn derde soloalbum uit. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur het uitzicht van tekenaar en schrijver Dick Bruna in Utrecht en een gesprek met de jonge dichter Bernard Wesseling die in april debuteert bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam met de bundel Focus. In het tweede uur onder meer besprekingen van de roman Het meten van de wereld van Daniel Kehlmann en de film Brokeback Mountain van regisseur Ang Lee. Verder dirigent Rutger van Leyden over de Hongaarse componist en dirigent Peter Eötvös en in het laatste uur schilder Arie Schippers over de tentoonstelling De schilder van het moderne leven, die tot en met 19 maart te zien is in Museum De Paviljoens in Almere. 747AM, 20.02-23.00u.Casa luna. Gesprek met oud-wethouder van Rotterdam en CDA-burgeneester van Westland Sjaak van der Tak over de gemeenteraadsverkiezingen, veiligheid en integratie. Radio 1, 0.04-0.45u.In het tweede uur onder meer besprekingen van de roman Het meten van de wereld van Daniel Kehlmann en de film Brokeback Mountain van regisseur Ang Lee. Verder dirigent Rutger van Leyden over de Hongaarse componist en dirigent Peter Eötvös en in het laatste uur schilder Arie Schippers over de tentoonstelling De schilder van het moderne leven, die tot en met 19 maart te zien is in Museum De Paviljoens in Almere. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Gesprek met oud-wethouder van Rotterdam en CDA-burgeneester van Westland Sjaak van der Tak over de gemeenteraadsverkiezingen, veiligheid en integratie. Radio 1, 0.04-0.45u.