Internet Voorkeur

Vogelgriep. Wat is vogelgriep? Hoe groot is de kans op een epidemie in Nederland? Wat te doen als het eenmaal zover is? En kan ik nog met een gerust gemoed op vakantie naar Turkije? Het antwoord op dit en enkele tientallen andere vragen is te vinden op www.vogelgriep.nl, een site die leest als een soort “alles wat u ooit wil weten over vogelgriep maar nog nooit durfde te vragen'.

De makers van de site maken zich een beetje zorgen, bekennen ze zelf. En dat is helaas een minpunt. “Hoewel het niet onze bedoeling is om u ongerust te maken...“, zoals de introductie bij het thema rampscenario luidt, doen ze dat natuurlijk wel een beetje. De aandacht voor medicijnen is iets te overdadig, en doet vermoeden dat de makers banden hebben met de farma-industrie. Maar wie door de bangmakerij prikt, raakt wel grondig geïnformeerd.

De site bevat niet alleen een handige vraag- en antwoordenlijst, maar ook een nieuwssectie die iedere dag wordt aangevuld, en doorklikmogelijkheden naar sites van overheidsinstanties en de wereldgezondheidsorganisatie. En wie echt wil, kan ook doorklikken naar het draaiboek van de overheid in geval van een pandemie. Let wel: dat leest een beetje als een “griezelfilm', kopte NRC Handelsblad. Gelukkig staat er ook: Er heerst op dit moment geen vogelgriep in Nederland.

www.vogelgriep.nl