Illegalen gevonden voor kust Tenerife

Illegalen gevonden voor kust Tenerife Tenerife, 17 febr. De Spaanse politie heeft voor de kust van Tenerife op de Canarische Eilanden een boot onderschept met ongeveer veertig illegale immigranten aan boord. Zij probeerden op deze manier vanuit Marokko de Europese Unie binnen te komen. Sinds de controle bij de Spaanse exclaves Melilla en Ceuta bij Marokko is verscherpt, proberen mensensmokkelaars regelmatig illegalen naar de Canarische Eilanden te brengen. Onduidelijk is hoeveel mensen proberen de EU binnen te komen. Sommige schattingen gaan uit van een half miljoen, van wie zo'n 100.000 via bootjes vanuit Noord-Afrika. Bij die oversteek zijn de afgelopen tien jaar zeker 5.000 mensen omgekomen. Foto Reuters A would-be immigrant looks around after being intercepted off the Spanish coast of Tenerife, one of the Canary Islands, February 16, 2006. Some 40 would-be immigrants were intercepted by Spanish police aboard a makeshift boat off the coast while trying to reach European soil from Morocco.REUTERS/Gsus Roper REUTERS