Ei in het bakje

Nodig:

4 eieren

boter

1 potje zalmkaviaar

2 eetl. fijngeknipte bieslook

2 boterhammen

zout

Idee voor een laat ontbijt op zondagochtend: een bakje gevuld met een ei met lucht, voorzien van kaviaar, waarin reepjes warme toast worden gedoopt. Zet vier ramequins klaar, kleine, ronde vuurvaste porseleinen bakjes met een inhoud van minstens 150 ml. Verwarm de oven voor op 190 graden. Smeer de bakjes van binnen royaal in met boter. Splits de eieren. Zorg dat de dooiers, die in vier aparte bakjes worden opgevangen, heel blijven.

Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Verdeel de stijfgeklopte eiwitten over de bakjes. Maak in het midden een holletje en laat daar een hele eidooier inglijden. Leg een klein klontje boter op de dooier. Zet de bakjes in een vuurvaste schaal en vul deze met kokend heet water. Zorg dat de bakjes voor driekwart in het water staan.

Plaats de schaal met bakjes in de oven. Bak gedurende een minuut of 6-8. Prik met een vork in het eiwit om te controleren of het is opgedroogd. De baktijd voor een ei met een harde dooier is iets langer. Rooster de boterhammen en snijd ze in reepjes. Haal de ei-bakjes uit de oven en zet ze even op keukenpapier om uit te druipen. Zet ze dan op een bord. Schep er zalmkaviaar bovenop en bestrooi met bieslook. Leg de warme toast naast de bakjes.

Morgen: taart van Ambra

    • Anne Scheepmaker