Dansers in een computerspel

Gerrit Knappers (11) ging naar de voorstelling “Virtualish' van showdansgroep Ish. In de voorstellingen maakt Ish gebruik van breakdance, streetdance, oosterse vechtsporten en human beat boxing.

Showdansgroep Ish met in het midden Gerrit foto Ingrid van Frankenhuyzen Frankenhuyzen, Ingrid van

Acht dansers zijn op het toneel terwijl op het achterdoek een computerspel bezig is. De dansers gaan soms helemaal op in die virtuele wereld van de computergames.

Gerrit: “Ik vond het mooist het dansen en ook was het soms net als of je in een echt computerspel zat, want daar ging het om, dat de dansers in een computerspel terechtkomen. Wat ik ook erg mooi vond was een achtervolging van een meisje dat tegelijkertijd in het echt op toneel werd achtervolgd en dan werd ze achtervolgd op de video door drie gemaskerde mannen die een soort zwarte ninja's waren. En dan doken ze door het achterdoek heen dat in reepjes was gesneden.

“Ik vond het erg knap wat ze allemaal deden want ze deden streetdance en breakdance. Ze gingen ook nep vechten.

“Er zit een Chinese jongen bij die wereldkampioen in Wushu is, een soort vechtsport. Met een stok en een zwaard zwaaide hij rond en het zag er erg bijzonder uit en hij deed er ook een paar salto's in de lucht bij. Hij ging dan om zijn eigen as heen draaien.

“En soms komt er ook een grap in voor. Er is bijvoorbeeld een jongen die wil stoer zijn en hij wil iedereen uitdagen maar toch moet iedereen om hem lachen.

“Ik vond het ook wel grappig van een jongen die niet wist wat hij moest doen als er een meisje langs kwam en dan deed hij allemaal rare dingen zoals heel raar praten en met zijn handen bewegen!

“Ik vond één ding niet zo heel goed en dat was een scène van een beeld van onder water en dan deed een meisje net alsof ze zwom op toneel.

“De dansers hebben al in veel landen opgetreden zowel in Canada en Amerika. Ish vind ik echt goed. Als je er naar toe gaat moet je wel van dansen houden.“

Virtualish van Ish is t/m 31 mei te zien in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.ish-events.com

    • Gerrit Knappers