www.nrc.nl

Weblog New York. NRC-correspondent woont op stand, zo schrijft hij in zijn blog. 'Iedereen mag het weten: ik ben gek.

Gek dat ik 2.000 dollar huur betaal voor een appartement in New York. Gek dat ik akkoord ga met een woning van 18 vierkante meter.

Gelukkig heet het type huisje 'studio', wat ons al snel doet vergeten dat we samen één kamer bewonen en niet zonder onze Ikea-'bedbank' (nog zo'n woord) kunnen.

De huizenmarkt in New York verslechtert met het jaar - voor iedereen behalve makelaars en woningbezitters, dan. De gemiddelde prijs van een huis ligt hier tien keer zo hoog als in de rest van het land: 2 miljoen dollar is het gemiddelde. Met dank aan de honderdduizenden bankiers, advocaten en medici. Een lage werkloosheid en de magie van de stad doen de rest.'

www.nrc.nl/newyork

Homofiele gamers. Op haar weblog schrijft Marie-José Klaver over een rel rondom het spel World of Warcraft. 'Blizzard, de maker van het populaire spel, heeft zijn regels veranderd na een relletje over een spelersgroep die zichzelf als 'homovriendelijk' bestempelde.

Volgens het oorspronkelijke beleid van Blizzard waren alle referenties aan seksuele voorkeur verboden. Daarom wilde Blizzard World of Warcraft-speler Sara Andrews de toegang tot het spel verbieden toen zij in de omschrijving van haar guild Oz zette dat de spelersgroep openstond voor homoseksuelen, biseksuelen en transseksuelen.'

www.nrc.nl/klaver