Verbeek wint met Z-Korea

Het voetbalelftal van Zuid-Korea heeft gisteren in Los Angeles een 1-0 zege behaald op Mexico. Dong-gook Lee maakte in de 14de minuut de enige treffer in het oefenduel tussen de landen, die allebei in juni meedoen aan het wereldkampioenschap in Duitsland.

Bondscoach van Zuid-Korea is Dick Advocaat. Hij was niet aanwezig in het met 61.000 toeschouwers volgepakte Memorial Coliseum in Los Angeles. De oud-bondscoach van Oranje was naar Nederland teruggevlogen voor een begrafenis. Assistent Pim Verbeek nam de honneurs waar en zag Zuid-Korea beter en energieker spelen dan Mexico.

Real Madrid heeft de hoogste omzet van alle voetbalclubs in de wereld. De Spaanse club groeide vorig seizoen naar een totaal van 275,7 miljoen euro. Real Madrid passeert Manchester United op de ranglijst. De Engelsen kwamen tot 246,4 miljoen euro. Derde staat net als een jaar eerder AC Milan met een totaal van 234 miljoen euro.

De ranglijst van twintig voetbalclubs met de hoogste omzet werd door accountantsbureau Deloitte samengesteld. Op de lijst staan geen Nederlandse clubs.