Televisie Overige Films

Head above Water (Jim Wilson, 1996, VS). Zwarte thriller-comedy. Vakantie van rechter Harvey Keitel en zijn jonge vrouw Cameron Diaz op zonnig eilandje wordt overschaduwd door lijk van jeugdvriendje (Billy Zane) van laatstgenoemde. Veronica, 20.30-22.10u.

Le zèbre (Jean Poiret, 1992, Frankrijk). Tegendraadse, bitterzoete komedie was enige film die de inmiddels overleden acteur en toneelschrijver Poiret regisseerde. Om hun huwelijk levendig te houden pleegt notaris Thierry Lhermitte zijn vrouw Caroline Cellier excentriek op de proef te stellen. TV5, 21.00-22.45u.

Le genou de Claire (Eric Rohmer, 1971, Frankrijk). Vijfde van Rohmers zes 'morele vertellingen' is een weldadig geciviliseerd, licht badinerend onderzoek naar emotionele en beredeneerde gemoedsneigingen van volwassenen en jonge mensen in een verfrissend zomerlandschap. Morgen, TV5, 14.30-16.15u.