Televisie Film van de dag

Fierce Creatures. Bijna tien jaar na A Fish called Wanda (1988) kwam deze vervolgfilm uit. Eigenlijk is het meer een reünie van de cast van die film dan een sequel waarin plotelementen terugkeren. Zo doen John Cleese, Jamie Lee Curtis en Michael Palin weer mee, en neemt Kevin Kline zelfs twee rollen voor zijn rekening. Voor de rest is het maar beter de herinnering aan A Fish called Wanda te verdringen, dan valt Fierce Creatures best mee. Het is een goeiige komedie over een kleine Engelse dierentuin die het opneemt tegen een multinational en satirische kanttekeningen plaatst bij verschijnselen als marketingstrategieën, sponsoring en lawaaiige themaparken. Met veel grappen over al dan niet gevaarlijke dieren - de meerkat zou uiterst gevaarlijk zijn - en bestialiteit. Ook is het laag uitgesneden decolleté van Jamie Lee Curtis aanleiding voor spot én verlekkerde close-ups.

(Robert Young , Fred Schepisi, 1997, GB/VS), Net5, 20.30-22.10u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg