Radio Voorkeur

De avonden. Gesprek met NRC Handelsblad-sportverslaggever Guus van Holland over zijn schaatsgevoel, de Olympische Winterspelen en de vroegere Zweedse kampioen Jonny Nilsson. In het tweede uur NRC-redacteur en historicus Roelof van Gelder over zijn onderzoek in de National Archives in Londen naar duizenden Nederlandse brieven uit de 17de en 18de eeuw die nooit zijn aangekomen en nu pas voor het eerst werden bekeken. In het laatste uur het tweede deel van de radiodocumentaire over de Baltische staten Litouwen, Letland en Estland. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Oud-staatssecretaris gezondheidszorg en ziekenhuisdirecteur in Goes Hans Simons geeft zijn visie op de ontwikkelingen in de zorg en het zorgstelsel in Nederland. Radio 1, 0.04-0.45u.

747 live. Gasten zijn Elsbeth Etty over haar bundel Het ongeloof , dominees en Calvijn. Verder een gesprek met Jan Pieter van der Sterre over zijn boek Voltaire en de Republiek en filosoof Hans Achterhuis over de ideeën van de Duitse denker Peter Sloterdijk. Live muziek komt van de Amerikaanse folksinger Catherine Feeny. Morgen, 747AM, 14.00-15.45u.