Offensief tegen maoïsten in Nepal

Offensief tegen maoïsten in Nepal Tila, 16 febr. Nepalese meisjes wuiven met rododendrons, de nationale bloem, in het westen van Nepal dat grotendeels in maoïstische handen is. Deze week vierden ze dat de maoïsten tien jaar geleden in opstand kwamen tegen de monarchie. Met helikopters en honderden soldaten op de grond begon het leger vandaag in de westelijke districten Palpa en Nawalaparasi een zoektocht naar de paar honderd rebellen die zich daar zouden schuilhouden. Sinds de maoïsten vorige maand hun eenzijdige wapenstilstand beëindigden, zijn er naar schatting honderd doden gevallen. De Verenigde Naties spraken vandaag hun zorg uit over wat zij voor het eerst een 'grootschalig conflict' noemden. Foto Reuters Nepali girls give the Maoist salute as they hold rhododendrons, the country's national flower, during celebrations for the tenth anniversary of the rebel uprising in the village of Tila in the Rolpa district, heartland of Maoist insurgents in Western Nepal on February 13, 2006. Nepal's King Gyanendra will ultimately be exiled or executed because he has closed the door to any political compromise since seizing absolute power a year ago, the reclusive leader of the country's Maoist rebels said on Monday. Picture taken on February 13, 2006. REUTERS/Desmond Boylan
Offensief tegen maoïsten in Nepal Tila, 16 febr. Nepalese meisjes wuiven met rododendrons, de nationale bloem, in het westen van Nepal dat grotendeels in maoïstische handen is. Deze week vierden ze dat de maoïsten tien jaar geleden in opstand kwamen tegen de monarchie. Met helikopters en honderden soldaten op de grond begon het leger vandaag in de westelijke districten Palpa en Nawalaparasi een zoektocht naar de paar honderd rebellen die zich daar zouden schuilhouden. Sinds de maoïsten vorige maand hun eenzijdige wapenstilstand beëindigden, zijn er naar schatting honderd doden gevallen. De Verenigde Naties spraken vandaag hun zorg uit over wat zij voor het eerst een 'grootschalig conflict' noemden. Foto Reuters Nepali girls give the Maoist salute as they hold rhododendrons, the country's national flower, during celebrations for the tenth anniversary of the rebel uprising in the village of Tila in the Rolpa district, heartland of Maoist insurgents in Western Nepal on February 13, 2006. Nepal's King Gyanendra will ultimately be exiled or executed because he has closed the door to any political compromise since seizing absolute power a year ago, the reclusive leader of the country's Maoist rebels said on Monday. Picture taken on February 13, 2006. REUTERS/Desmond Boylan REUTERS