Kap van oerbomen in Den Haag

Den Haag, 16 febr. Staatsbosbeheer is gisteren begonnen met de kap van achthonderd bomen in het Haagse Bos. Het bos is een van de oudste bossen van Nederland, dat zich ooit uitstrekte van 's Gravezande tot voorbij Alkmaar. In de tijd van Willem II werd het bos flink uitgedund om ruimte te bieden aan wat later het Binnenhof zou heten. Inmiddels is er van het oorspronkelijke oerbos nog maar een klein gebied over, van het Malieveld tot Wassenaar. Willem de Zwijger stelde in 1576 de Akte van Redemptie op, waarin werd bepaald dat niemand ooit nog bomen in het Haagse bos mocht kappen. Die Akte is nog steeds van kracht. De kap is nodig om het bos meer lucht te geven. Foto Roel Rozenburg) Den Haag:16.2.6 Kap van ±600 bomen n het Haagse Bos. foto, Roel Rozenburg
Den Haag, 16 febr. Staatsbosbeheer is gisteren begonnen met de kap van achthonderd bomen in het Haagse Bos. Het bos is een van de oudste bossen van Nederland, dat zich ooit uitstrekte van 's Gravezande tot voorbij Alkmaar. In de tijd van Willem II werd het bos flink uitgedund om ruimte te bieden aan wat later het Binnenhof zou heten. Inmiddels is er van het oorspronkelijke oerbos nog maar een klein gebied over, van het Malieveld tot Wassenaar. Willem de Zwijger stelde in 1576 de Akte van Redemptie op, waarin werd bepaald dat niemand ooit nog bomen in het Haagse bos mocht kappen. Die Akte is nog steeds van kracht. De kap is nodig om het bos meer lucht te geven. Foto Roel Rozenburg) Den Haag:16.2.6 Kap van ±600 bomen n het Haagse Bos. foto, Roel Rozenburg Rozenburg, Roel