Internet Voorkeur

Weblogger. Via internetpagina's als web-log.nl en blogspot.com kan iedereen kosteloos een weblog aanmaken. Een echtpaar blogt over hun zenuwslopende IVF-behandeling, de bejaarde vrouw over haar onlangs overleden hondje, de puber over het komende klassenfeest. Veel van dit soort pagina's ontstijgen het niveau van een poesiealbum of dagboek niet - voor de auteurs heeft het bloggen bovenal een therapeutische werking. Desondanks wil de internetpublicist, als elke schrijver, graag gelezen worden. In zijn statistieken kan de blogger precies terugzien hoeveel bezoekers zijn site dagelijks trekt. De groei van het wereldwijde web maakt het echter ook moeilijker om op te vallen. Voor de ijdele blogger loont het zijn site aan te melden bij zoekmachines. Surfers die in een zoekopdracht een of meerdere termen noemen die op het blog voorkomen, belanden makkelijker op die pagina. Via een toepassing op www.inventio.nl meldt een sitebeheerder zich in één keer aan bij 21 verschillende zoekmachines. Hiertoe behoren ook Google, en de minder gebruikte machines van MSN en Alexa. Niet alle zoekmachines gaan meteen akkoord met de aanmelding. Een kleurensysteem geeft aan wat de status van de aanvraag is. Faalt het toevoegen dan kan doorgeklikt worden naar de afzonderlijke zoekmachine.www.inventio.nl/wjsubmit/