GROOT-BRITTANNIË

Patrick Hughes Het werk van Engelsman Hughes, die Paul Klee hoopt te evenaren qua organisatie, humor en vindingrijkheid, zit vol ironie. Het onmogelijke zien gebeuren is wat hij wil bereiken. Dankzij een ongekend gebruik van perspectief en reliëf wordt een vanaf de voorkant waargenomen

driedimensionaal beeld gezien als een vlak object. Alleen zodra de kijker zich iets beweegt, wordt de

perceptie van diepte juist vergroot in de hersenen. Perspectief en beweging zijn meteen nieuwe

begrippen. Bezoekers zijn zo nieuwsgierig naar dit fenomeen dat heen en weer dansen om het gewenste resultaat te bereiken, normaal is.

T/m 19 feb, Patrick Hughes: Permanentspective. Flowers East Gallery, Londen E2. 004420 7920 7777 &

www.flowerseast.com

Astrologen Vier nieuwe galeries in de Royal Observatory in Greenwich vertonen nu het werk van astrologen en uurwerkmakers die het concept van tijd wilden vastleggen. Met unieke astronomische instrumenten en uurwerken van de 13de tot en met de 21ste eeuw zoals telescopen, kwadranten, zonnewijzers, zandlopers en horloges. De opening van de galeries start de eerste fase van een ontwikkelingsprogramma, het Time and Space Project dat een gepland nieuw planetarium en astronomie centrum heeft voor 2007. De thema's zijn Tijd en Geografische lengte; Tijd en Greenwich; Tijd voor de Marine; Tijd in de Maatchappij.

Vanaf 15 feb, The New Time galleries, National Maritime Museum, Greenwich, Londen SE10 004420 8858 442244 & www.rog.nmm.ac.uk

En verder T/m 28 feb, After the Wave, National Theatre, 004420 7452 3000 & www.nationaltheatre.org.uk; T/m 1 april, A Man for all Seasons, Haymarket, Theatre Royal, SW1, 004420 7930 8890 & www.trh.co.uk; T/m 17 mrt, Egyptian Landscapes, School of Oriental and African Studies, Brunei Gallery, University of London, Thornhaugh Street, Londen WC1, 020 7898 4915 & www.soas.ac.uk