En verder

Wandeling FraeylemaborgEen wandeling door het bospark van de Fraeylemaborg is ook in hartje winter prachtig. IVN-natuurgids Bert Rogaar geeft aan deze wandeling de titel 'Flora in de kou', want tijdens de wandeling wordt ook het imposante beeld van Flora, de godin van de groeikracht in de natuur, achter in het bospark bezocht. De natuur is nog in diepe rust, maar de knoppen aan de bomen en de struiken zijn alweer zichtbaar en de hazelaar bloeit waarschijnlijk zelfs alweer. De wandeling duurt circa 1 1/2 uur en wordt afgesloten met een kop erwtensoep in het restaurant.

Datum: zondag 19 februari. De start is om 14u vanuit het restaurant van de borg, dat reeds vanaf 13u30 open is. Deelname € 5. Reserveren noodzakelijk: 0598-421568) Fraeylemaborg, Hoofdweg 30, Slochteren. Inl 0598-421568 & www.fraeylemaborg.nl

Schildersleerling In het Rembrandthuis gaf Rembrandt gedurende twee decennia les aan tientallen leerlingen. Van 20 tot 24 februari kunnen bezoekers van het museum van 10-17u zijn Schildercaemer meekijken over de schouder van een hedendaagse leerling van de 17de eeuwse kunstenaar. René Klarenbeek zal, in het kader van zijn Rembrandt Pupil Project, in Rembrandts atelier vier variaties schilderen op een werk van zijn leermeester.

Museum Het Rembrandthuis, Jodenbreestraat 4, 1011 NK Amsterdam. Inl 020 520 0403 & www.rembrandthuis.nl

Wereld van Weefsels Vanaf 17 februari presenteert het Tropenmuseum twee tentoonstellingen over de cultuur van het Batakvolk, bewoners van Sumatra die bekend staan om hun eeuwenoude traditie van verfijnde weefkunst. De exposities tonen de mooiste voorbeelden van deze weefsels, het verhaal van verzamelaars van Bataktextiel èn historische foto's, gemaakt door onderzoeker en verzamelaar Tassilo Adam.

KIT Tropenmuseum, Linnaeusstraat 2, Amsterdam. Ma t/m zo 10-17u. www.tropenmuseum.nl

Cynic Dick Clinic Cynic Dick Clinic organiseert een nieuw avondvullend programma met stand up comedy, muziek en cocktails in Rotterdam. Presentator en comedian Roel C. Verburg ontvangt elke editie drie gastcomedians. De

wereld met een korrel zout aan de voet van de Erasmusbrug.

Cynic Dick Clinic, Main Show, Zondag 19 febr Café Restaurant Prachtig, Rotterdam. Inl/res. www.cynicdickclinic.nl

Fiets en Wandelbeurs De Fiets en Wandelbeurs biedt inspiratie en informatie voor mensen die in hun vrije tijd of vakantie graag fietsen of wandelen. Bezoekers kunnen met een Tom-Tom voor fietsers routes uitproberen voor Zuid-Holland en Utrecht.

Za 18 en zo 19 febr RAI Amsterdam. Er is een gratis fietsenstalling Inl www.fietsenwandelbeurs.nl