Cabaret

Cabaret Voor de sinistere musical Cabaret, over een Berlijnse nachtclub aan de vooravond van de nazitijd, is Theater Carré heringericht tot de Kit Kat Klub, met dicht opeengepakte tafeltjes, roze schemerlampjes en knipperlichtjes. Daar is de katachtige ceremoniemeester met zijn onweerstaanbare „Willkommen, bienvenue, welcome...” en daar begint de show waarin zo schamel op de vulkaan wordt gedanst. „Iedereen feest hier alsof z'n leven ervan afhangt”, zegt de Amerikaanse schrijver die vlak voor 1933 in Berlijn verblijft - en zo is het ook. Het onheil hangt in de lucht en zal de stad weldra in zijn klemmende greep krijgen. Het dringt nu al door tot de Kit Kat Klub, waar het met een holle lach wordt ontkend, en waar met levensverachting wordt gezongen en gedanst. En ook gevoosd, want die danslellebellen van beiderlei kunne zijn wanhopig genoeg om ook na de show voor een paar mark gewillig te zijn. T/m 3 mei Carré, Amsterdam. Inl. 0900-3005000, www.musicals.nl. Foto Deen van Meer Cabaret door Joop van den Ende Theaterproducties première 14.02.06 Koninklijk Theater Carré regie: BT McNicholl op de foto: Ara Halici (Emcee) en ensemble fotograaf Deen van Meer, aangesloten bij de beroepsvereniging van fotografen GKf bij gebruik naamsvermelding verplicht deze foto mag vrij van auteursrechtvergoeding gebruikt worden voor persdoeleinden in het kader van de produktie fotograaf Deen van Meer Oudezijdsvoorburgwal 221 1012 EX Amsterdam tel.: 06.53617774 Postbank 3560388 t.n.v. In Beeld email: deeninbeeld@wanadoo.nl Meer, Deen van

Voor de sinistere musical Cabaret, over een Berlijnse nachtclub aan de vooravond van de nazitijd, is Theater Carré heringericht tot de Kit Kat Klub, met dicht opeengepakte tafeltjes, roze schemerlampjes en knipperlichtjes.

Daar is de katachtige ceremoniemeester met zijn onweerstaanbare „Willkommen, bienvenue, welcome...” en daar begint de show waarin zo schamel op de vulkaan wordt gedanst.

„Iedereen feest hier alsof z'n leven ervan afhangt”, zegt de Amerikaanse schrijver die vlak voor 1933 in Berlijn verblijft - en zo is het ook. Het onheil hangt in de lucht en zal de stad weldra in zijn klemmende greep krijgen. Het dringt nu al door tot de Kit Kat Klub, waar het met een holle lach wordt ontkend, en waar met levensverachting wordt gezongen en gedanst. En ook gevoosd, want die danslellebellen van beiderlei kunne zijn wanhopig genoeg om ook na de show voor een paar mark gewillig te zijn.

T/m 3 mei Carré, Amsterdam. Inl. 0900-3005000, www.musicals.nl.